Motosiklet ürünleri ve daha fazlası.
Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Yenilenen Haliyle Honda Pcx125

14-01-2021 09:24
Yenilenen Haliyle Honda Pcx125

Otomotiv sektörünün güçlü markalarından olan Honda, motor sektöründe de lider kuruluşlarından biridir. Özellikle scooter tarzı motosikletleriyle adından sıklıkla söz ettiriyor. Şehir içi trafiğinin gözde motosikletlerinden olan Honda pcx 125 abs yenilenmiş haliyle Şubat ayında görücüye çıkıyor. Yeni Honda pcx 2021 modelin öne çıkan özelliklerini sizler için derledik.


Yüksek Güç, Daha Az Yakıt Sarfiyatı


Şubat ayında satışa çıkarılacak Honda pcx 2021 hız tutkunlarının beklentisini karşılayacak nitelikte. PCX 125 yenilenen motoru, karoseriyle maksimum hızlanma sağlıyor. Keskin hatlarıyla, siyah, kırmızı ve gri pastel renk seçenekleriyle kullanıcının birçok beklentisini karşılıyor.

Honda PCX 125 Gümüş


Yeni Bir Tarz Yeni Bir Görünüm


PCX 125 fiziksel bakımdan yani kasa olarak tamamen yenilenmiş. Sürücü koltuğunu daha derinleştirmiş, yolcu oturağı yükseltilmiş. Yan taraflardaki içe doğru olan girintiler, dışa doğru bombeli hale getirilmiş. Yanlardaki siyah kaplamalar, daha da uzatılarak diğer parçalarla uyumlu hale getirilmiş. Ön far görünümü direksiyona kadar keskin bir göz hattı şeklinde uzatılmış.


PCX 125 Donanım Özellikleri


ABS; Ani fren yapıldığında tekerleklerin kilitlenmesini önlüyor. Özellikle kaygan yollarda, ani engel ve tehlikeli durumlarda kızaklamayı engelliyor. Bu sayede şehir içi ve şehir dışında güvenli sürüş sağlıyorsunuz.


Honda Seçilebilir Tork Kontrolü (HSTC); Arka lastik üzerinde çalışıyor. Arka tekerin çekişini sürekli kontrol ediyor. Ön tekerlekle arasında herhangi bir fark olması durumunda yakıt enjeksiyonuna müdahale ediyor. Böylece motosikletin kaymasını önlüyor. Bu özellik kaygan veya ıslak koşullarda çok işinize yarayacaktır. Normal yollarda isterseniz bu özelliği kapatabiliyorsunuz.

Honda PCX 125 2021


CVT Şanzıman; 2021 yeni Honda pcx modelde otomatik bir şanzıman teknolojisi olan V-Matic kullanılıyor. CVT şanzıman teknolojisi motor devri, hız durumu, yol şartlarına göre otomatik olarak ideal vites oranını ayarlıyor. Size de sadece yola odaklanmak kalıyor.


LED Aydınlatma; LED aydınlatma sayesinde yol üstündeki bütün engelleri rahatlıkla görebiliyorsunuz. Sis gibi zorlu şartlarda dahi yüksek ışık üretiyor. LED teknolojisinin sunduğu düşük enerji sarfiyatı sayesinde yakıt tüketiminiz minimum seviyeye iniyor.


Idle Stop; Araçlarda gördüğümüz bekleme durumlarında motorun stop etmesi yeni Honda pcx modelde de bulunuyor. Kırmızı ışık gibi bekleme durumlarında freni 3 saniye boyunca sıkıyorsunuz. Motor otomatik olarak kapanıyor. Hareket etmek için gaz kolunu çeviriyorsunuz. Motor tekrar çalışıyor. Bu özellik sayesinde yakıt tasarrufu sağlamış oluyorsunuz. Diğer modellerden farklı olarak start stopta araç eski modeller gibi yine sessiz ve sarsıntısız çalışıyor.


LCD Gösterge Paneli; Ön göğüs paneli sürüş anında kolaylıkla kullanabileceğiniz, görüş sağlayabileceğiniz şekilde tasarlanmış. İkonlar daha da büyütülerek, rahatlıkla görmeniz sağlanmış. Yeni neslin en çok ihtiyaç duyduğu USB bağlantı noktası, gösterge panelinde entegre vaziyette sizlere sunuluyor.

 

Honda PCX 125 Kilometre saati 2021


PCX 125 Teknik Özellikleri


Şubat ayında satışa sunulacak Honda pcx 125 abs modelde motor da değişimden nasibini almış. Motor aynı şekilde 125 cc, sıvı soğutmalı, 4 zamanlı, 4 subaplı, tek silindirli. Fakat güçlendirilen yeni motor sayesinde 8500 devirde 12.3 HP beygir gücüne, 6500 d/d 11.8 Nm tork gücüne ulaşıyor. 8750 d/d maksimum güçte 9,2 KW ile minimum sarfiyat harcıyor.

Honda PCX 125 2021 -2


Yeni motor sayesinde motosiklet daha hızlı ve atak hale gelmiş. Bunu da motor sıkıştırma oranını artırarak yapmışlar. Motor sıkıştırma oranı 11.0:1'den 11.5:1'e yükseltilmiş. Motorda yenilik yaparken Euro N5 normunu da unutmamışlar. Buna dikkat ederek revize yapmışlar. Motor bloğundaki 2 valf 4 valfe çıkarılmış. 4 valf sayesinde motor daha rahat çalışıyor. Maksimum güç ve verim elde ediyorsunuz. Eski pcx kullanıcıları 2021 modeldeki mekanik değişimi ilk kullanımda çok rahat hissedebiliyor. 


Yeni PCX 125'de egzoz da değişmiş. Açısı yükseltilerek daha da yukarı kaldırılmış. Çapı genişletilmiş. Tamamen siyah kaplama haline getirilmiş. Egzozun ucu metalik beyaz kaplama yapılmış.


Arka bagaj havuzu daha da büyütülmüş. Kaskınızla birlikte birçok küçük eşyanızı rahatlıkla yerleştirebiliyorsunuz. Ayrıca bagaja yeni nesil TYP-C bağlantı noktası eklenmiş. Bu sayede video kamera, cep telefonu bağlayabiliyorsunuz. Arka bagaj büyütülünce, bu değişiklik yakıt deposunu da etkilemiş. Arka bölümle uyumlu olması için yakıt deposu 8 litreden 8.1 litreye çıkarılmış.


Ön ve arka tekerlekler kalınlaştırılmış. Önceki modelde ön tekerleğin ölçüsü 100 iken yeni modelde 110/70 R14 (48P) 200kPa olmuş. Arka tekerlek önceki modelde 120 iken yeni modelde 130-70 R13 (61P) 225 kPa olmuş. Arka tekerde ABS sistemi kullanılıyor. Fren olarak da ön tekerde 220 mm 2 piston kaliperli hidrolik disk, arka tekerde 130 mm kampana fren bulunuyor.


Ön tekerde 31 mm teleskobik, 89 mm hareket mesafesi; arka tekerde 31 mm teleskobik, 89 mm hareket mesafesi ikili süspansiyon kullanılıyor.


Yeni PCX 125'in uzunluğu 1935, genişliği 740, yüksekliği 1105 mm olmuş. Sele yüksekliği 764, yerden yüksekliği 135, dingil mesafesi 1313 mm olmuş. Bu yeni görünümüyle daha kaslı ve heybetli görünüyor.


Motosikletinizi devrilmeden rahatlıkla durabilmesi için sehpa yani ayak, orta kısımda iyileştirilerek konuşlandırılmış. Böylece motosikletinizi güvenle park edebiliyorsunuz.


PCX 125'de Akıllı Anahtar Sistemi

 

Motorunuza binmeden, kontağı çevirmeden çalıştırmanızı sağlayan akıllı anahtar sistemi bulunuyor. Bu anahtara bastığınızda motorunuz çalışarak, hazır hale geliyor. Yeni modelde anahtarın dizaynı değiştirilmiş. Anahtarın fiziksel yapısı değiştirilerek, daha gösterişli hale gelmiş.


PCX 125 Renk Seçenekleri


Yeni PCX 125'in lansman rengi metalik gri olmuş. Bu renk motosiklete çok yakışıyor. Grinin dışında bu modelin beyaz, mat siyah ve kırmızı modelleri de bulunuyor. Bütün modellerde renk ne olursa olsun koltuk, yan çeperler, ön taraf siyah kaplamadır.

 

Honda Motosikletinizi kullanırken sağlığınız ve güvenliğiniz için her zaman motosiklet ekipmanlarınızı tam kullanarak marşa basmanız gerekmektedir.

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.