Motosiklet ürünleri ve daha fazlası.
Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Yamaha Mt 25 ve Özellikleri

18-03-2019 12:13
Yamaha Mt 25 ve Özellikleri

Profesyonel tasarım özellikleriyle tercih edilen Yamaha mt25, naked (sade) ve iki tekerli seçeneklere sahiptir. Pratik kullanım özelliğine sahip olan bu tasarım, Japon teknolojisine aittir. Yeni nesil Yamaha mt25 seçenekleri, emsallerine göre hızlı ve ataktır. Parça ve kullanım kalitesi bakımından diğer modellere göre üst düzey özelliklere sahip tasarımlardır. İlk çıkan tasarımıda o yıllarda en çok beğenilen ve tercih edilen modeller arasındaydı. En son tasarımı daha agresif ve naked motosiklet çizgilerinin yeni tarzını ortaya koydu.

 

Yamaha Mt 25 Motor Özellikleri


Elektrikle çalışan motor sistemi 249 cc özelliğine sahiptir. İki silindir ve 4 sübap özelliği ile çekişi oldukça kaliteli özelliklere sahiptir. 36 bg özelliğine sahip motor tasarımı, mükemmel çekiş özelliğine sahiptir. Azami tork özelliği 22.6 nm’dir.


12000 d/d özelliğine sahip bu tasarım, oldukça seridir. Motorun yakıt besleme sistemi enjeksiyon sistemine bağlıdır. Mt25 versiyonu, 250 cc özelliği ile oldukça hızlıdır. 100 kilometrede 3,50 – 4 litre yakıt tüketmektedir. Oldukça hızlı olan bu tasarım 170 km hıza kolaylıkla ulaşabilmektedir. Seri ve hızlı olan Yamaha mt25, hız tutkunlarının en çok tercih ettiği ürünler içerisinde yer almaktadır. MT25 Grenajlı racing model olan YZF R25 modeli ile aynı motor bloğunu ve özelliklerini kullanmaktadır. Yine şase kısmında da bir çok parçası aynıdır.

Motorun hızını kontrol eden şanzıman sistemi manuel özelliklere sahiptir. Hız özellikleri mükemmel olan bu tasarım 6 viteslidir. Vites pozisyonu geleneksel 1. vites aşağı 2-3-4-5-6 pedalı yukarı çekerek değiştirilmektedir. Motordan lastiklere güç aktarımı zincir sistemine bağlıdır. Oringli Zincir sistemi sayesinde motosiklet sessiz ve konforlu bir sürüş sağlamaktadır.


Deposu da oldukça geniştir. 14 litrelik depo, şehirler arası yolculukta yeterli özelliklere sahiptir. Depo sistemi üsttendir. Ön kısımdaki geniş depo özel kapak sistemine sahiptir. Grenaj tasarımı, motosiklet elbise tasarımları ile uyumludur. Dört mevsim sorunsuz bir şekilde kullanılabilir.


Motosikletin Ölçüleri


Kullanım kalitesini etkileyen en önemli konu ağırlık ve genişliktir. Uzunluk 209 santimetredir. 74,5 santimetre genişlik, yeterli özelliklere sahiptir. 103 santimetre yükseklik, her kullanıcı için kolaylık sağlıyor. 165 kg ağırlık özelliği de yeterli özelliklere sahiptir.


Fren Sistemi


Motosiklet teknolojisinde fren sistemi en önemli sistemdir. Güvenli motosiklet kullanımı için gerekli bütün aksamların çalışır durumda olması gerekir. Yamaha mt 25 fren sisteminde ön disk ve arka disk 220 ve 298 mm özelliğine sahiptir. Teleskopik ön süspansiyon sistemi 41 mm özelliğine sahiptir. Arka süspansiyon sistemi salınım kolu özelliğine sahiptir. 2019 yılı itibari ile ön fren sisteminde ABS fren sistemi standart olarak satışa sunulan model bu özellik sayesinde güvenliği daha da yükseltmiştir.

 

Aydınlatma:

Ön Farı halojen ampül ile aydınlatma sağlayan, arka stoplarında ise kardeşi R25 gibi led stop sistemi ile donatılmıştır. Sinyallerde far gibi halojendir. Son piyasaya çıkan makyajlı modeller de ön far da stop gibi led şeklinde aydınlatma sağlamaktadır.


Lastik Sistemi


Motosiklet teknolojine özel lastikler, dönüşlerde yol tutuşu bakımından birinci sınıf özelliklere sahiptir. 17 inç ön lastik özelliği, lastik taban genişliği 11 cm’dir. Ön lastik kesit oranı da %70’dir. Arka lastik özelliği de 17 inç özelliğine sahiptir. Arka lastiğin taban genişliği ise 14 cm’dir. Ön lastikte olduğu gibi arka lastik kesit oranı %70’dir. Dönüşlerde ve frenlerde lastik sisteminin tutuş özelliği özel tasarlanmıştır.


Yamaha MT 25’in Diğer Özellikleri


Led teknolojisi bu tasarımlarda kendini gösteriyor. Stop lambaları led özelliğine sahiptir. Gösterge saat şeklindedir. Sinyal lambaları da stop lambaları gibi led teknolojisine sahiptir. Gidon kısmında bulunan gösterge panelinde, yağ, yakıt, hararet, km ve hız göstergeleri bulunmaktadır.

 

Şehir içinde ve şehir dışında oldukça rahat kullanabileceğiniz naked tarzı spor motosiklet olan MT25 kardeşi R25 gibi en çok tercih edilmektedir. Sınıfında bir çok kaliteli farklı model olsa da MT25 daha yaygın kullanılmaktadır. Hemen hemen her yıl makyaj yada yeni renk kombinasyonları ile karşımıza çıkan MT 25 Artan döviz kuru sebebiyle her kesimden kullanıcının gözdesi olsa da yükselen fiyatlar ile yine de en çok tercih edilen modeller arasında.


Yamaha MT 25 Yedek Parça


Türkiye genelinde yedek parça kategorisinde Yamaha herhangi bir problem yaşamamaktadır. Alt ve üst fren sistemi, gösterge sistemi, vites sistemi ve motor sistemi, parça kategorisinde satışa sunulmaktadır. Grenaj parçaları, oturak sistemi ve şanzıman sistemi de Yamaha mt25 yedek parça kategorisinde satışa sunulmaktadır.


Online seçeneklerle satışa sunulan bu parçalar, kısa zamanda adrese ulaşıyor. Yamaha mt25 yedek parça kategorisinde jant ve lastik parçaları da satışa sunuluyor. Elektrik aksamına ait parçaların yanı sıra far bölümüne ait parçaları da kolaylıkla temin edebilirsiniz.


Yedek parça konusunda Türkiye’nin bütün noktalarına parça gönderilmektedir. Web sitemizden internet üzerinden istediğiniz Yamaha Orjinal yedek parçalarını sitemizden kolaylıkla sipariş edebilirsiniz. Kargo ve ödeme seçenekleriyle parçalar en kısa zamanda adresinize ulaşmaktadır.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.