Turuncu Motosiklet Takip Sistemi Montajı Hakkında

Talip sistemi montajı toplamda 3 aşamadan meydana gelmektedir. Sadece takip cihazı kullanmak için kutunun içinden çıkan kırmızı ve siyah kabloları akünün artısı ve eksisine bağlamanız gerekmektedir. Cihazın içerisinden çıkan yeşil kablo ile kontak açıldığı zaman 12 volt bir yere bağlamak gerekir. Beyaz kablo ise boşta kalmalıdır.
Blokajlı Bağlantı
Bir başka bağlantı şekli ise blokajlı bağlantıdır. Cihazın içerisinden çıkan kırmızı uçla rolenin kırmızı ucunu akünün artı kutbuna bağlamanız gerekir. Cihazın içerisinden çıkan siyah kabloyu akünün eksi kutbuna bağlamanız gerekmektedir. Yeşil uç işe daha önce söylendiği gibi kontak açıldığı zaman 12 WOLT bir yere bağlanmalıdır.
Cihazın içerisinden çıkan beyaz kabloyu rölenin mavi ucuna bağlamak gerekmektedir. Burada dikkat edilmesi gereken husus rölenin kontak kapamalı montajlarda roledeki beyaz uç kullanılmamalıdır. Kontak kapama nereden yapılmak isteniyorsa ister benzin pompası veya ön gördüğünüz herhangi bir yerden yapılabilir. Bu şekilde blokajlı montaj tamamlanır.
Alarmlı Bağlantı
Burada da bağlantı yapıldığı zaman cihazın içerisinden çıkan kırmızı kablo ile roleden çıkan kırmızı kabloyu ve bazırdan çıkan kırmızı kabloyu birleştirmeniz gerekmektedir. Ardından akünün artısına bağlamak gerekmektedir. Siyah uç ile roleden çıkan siyah kabloyu birleştirip akünün eksi kutbuna bağlamanız gerekmektedir.
Yeşil uç hâlâ aynı şekilde aynı görevi görmektedir. Cihazın içerisinden çıkan beyaz kabloyu aynı şekilde rölenin mavi ucuna bağlamak gerekmektedir. Montaj bittikten sonra mutlaka iyi bir şekilde izole edilmesi gerekmektedir. Ardından akü bağlantısını gerçekleştirin.
Montaj Sonrası Ne Yapmalı
Montaj sonrası yapılması gereken bazı şeyler vardır. Mesela uydu görmesi için montaj bitiminde araç mutlaka açık bir alana çıkarılmalıdır. Daha sonra dikkat etmeniz gereken şey ise montaj biriminde ışıkların kontrol edilmesidir.
Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar
Cihazın içerisine su girmeyecek ve suyla temas etmeyecek bölgelerine montaj yapılmalıdır. Cihazın içerisinde G Sensör bulunduğu için hareket algısı için motosikletin içerisinde fazla bir şekilde sabitlemek doğru olmaz.
Pozitif enerji alınan kablo ile cihazın arasına 3 Amper sigorta bağlanmalıdır. Cihazın elektrik bağlantısında ek kablo kullanıldığı zaman en az 2×0. 50 mm2 kablo ile yapılması gerekir. EK yerlere ise lehim ve makaron uygulaması yapılmalıdır.
Cihazın ışıkları mutlaka gökyüzünü görmelidir. Bu şekilde montaj yapmaya oldukça özen gösterilmelidir. Cihazı sabitlediğiniz zaman titreşim anında çıkmayacak şekilde uygun sıklıkta olmalıdır.
Bütün bunları yaparken de kablonun zedelenmemesine oldukça fazla özen göstermek gerekir. Gördüğünüz gibi turuncu takip sistemimontajı hakkında dikkat edilmesi gereken hususlar bu şekilde sıralanıyor.
Motosiklet Takip Sistemi Nedir?
Bu yere kadar motosiklet takip sistemi montajı hakkında bilgilere yer verdik. Biraz motosiklet takip sistemi hakkında bilgi vermek gerekir. Motosiklete takılan GPS takip cihazı sayesinde canlı haritanın üzerinde motosikletinizin nerede olduğunu hemen öğrenmeniz mümkündür. Motosiklet takip sistemi mobil uygulama üzerinde takip edilebilir.
Bu işlem telefonda yapılan oldukça kolay bir işlemdir. Motosiklet GPS cihazları motosiklete 45 dakika veya 1 saat gibi sürede takılıyor. Bu süre kullandığınız motosikletin markasına göre değişim gösterebilir. Montajın bitiminde ise ürünün arkasında bulunan QR kod okutulduğu zaman takip sistemini çalıştırmanız mümkündür.
Motosiklet GPS takip cihazı uydular üzerinden haberleşme gerçekleştirir. Konumu, motosikletin hızını, açı ve yükseklik gibi bilgileri düzenli bir şekilde Baz istasyonları üzerinden sunucuya aktarır.
Motosiklet takip cihazları üzerinde bulunan bütün veriler veri tabanında işlenir ve kullanıcılara mobil uygulamalar sayesinde kullanıcı motosikleti ile o gün yapmış olduğu kilometre bilgisini, ortalama hızı ve maksimum sürat gibi önemli bilgileri Motosiklet takip cihazı sayesinde anlık olarak canlı bir şekilde takip edebilir.
Dâhili Batarya Nedir?
Dâhili batarya dediğimiz şey Motosiklet GPS Takip Cihazı içerisinde yer alan Lityum iyon pil teknolojisi olarak bilinmektedir. Cep telefonlarında kullanılmakta olan ve oldukça uzun süre enerji beslemesi sağlayan bir pil kullanılır. Motosiklet takip cihazının muhtemel enerji kesilmesi durumunda ortalama olarak 3 gün süre ile cihazdan veri almaya devam edebilmektedir.
Gördüğünüz gibi turuncu motosiklet takip sistemihakkında yer almakta olan bütün önemli bilgiler bu şekilde yer almaktadır. Dahili batarya ile ilgili bilgilerde bu şekilde sıralanıyor. Bu montajı yaparken dikkat edileceklere de burada yer verilmiştir.